Osoby, które chcą kupić smaczny tortw Krakowie, bardzo często zadają sobie pytanie – czy lepszym rozwiązaniem jest zakup w lokalnej cukierni, czy też zakup w dużej sieciówki cukierniczej. W niniejszym artykule znajdą Państwo odpowiedzi na to i wiele więcej pytań.

 

Gdzie kupić najlepszy tort na ślub?

Okres przygotowania do uroczystości zaślubin to czas bardzo wytężonej pracy, która niejednokrotnie połączona jest z wysokimi wydatkami. W takich okolicznościach naturalnym rozwiązaniem wydaje się poszukiwanie oszczędności na każdym kroku. Istnieją jednak takie rzeczy na których nie można oszczędzać i śmiało można do nich zaliczyć torty weselne. Osoby, które nie mają zielonego pojęcia gdzie kupić tort ślubny, powinny w pierwszej kolejności odwiedzić pobliskie cukiernie, takie jak na przykład: http://cukierniaiwona.pl/. Małe cukiernie bardzo często zatrudniają zdolnych cukierników, którzy w przystępnej cenie są w stanie przygotować naprawdę pyszny i oryginalny tort, którym zaskoczymy wszystkich swoich gości weselnych.

 

Jak należy przechowywać tort

Zakup wymarzonego tortu to dopiero połowa sukcesu, ponieważ bardzo ważną kwestią jest jego prawidłowe przechowywanie. Torty weselne powinny być chłodzone od wykonania do ich podania. Jest to niesłychanie ważne przede wszystkim w letnich miesiącach. Dobra cukiernia powinna zapewnić nam optymalne warunki do przechowywania tortu i dostarczyć go co do minut bezpośrednio na nasze wesele. Jest to zdecydowanie najwygodniejsze rozwiązanie. Bardzo wiele osób chce jednak, aby tort stał przez większość wesela na widoku gości jako dekoracja. Oczywiście istnieje taka możliwość, ale należy dobrać odpowiednie ciasto i specjalny krem. Osoby, które chcą przygotować tort bardziej odpory na niskie temperatury, powinny dać znak cukiernikowi.

 

Jak pokroić tort

Bardzo ważną kwestią jest również to, aby porządnie pokroić tort. Jeżeli chodzi o torty weselne, to należy pamiętać o tym, że kroimy je zupełnie inaczej niż zwykłe torty. Ślubny tort kroi się nie w kliny, a w prostokątne kawałki. Dzięki takiemu krojeniu zdecydowanie łatwiej jest podzielić ciasto na bardzo dużą liczbę gości. Jeżeli nie korzystamy z profesjonalnej obsługi kelnerskiej, to warto poprosić swojego cukiernika, aby podpowiedział nam jak najlepiej pokroić tort. Cukiernia może zaoferować nam nie tylko porady, ale również specjalny szkic, dzięki któremu będziemy wiedzieć na ile części pokroić poszczególne piętra tortu. Instrukcja obsługi może być bardzo przydatna zwłaszcza jak mamy do czynienia z bardzo skomplikowanymi i nietypowymi tortami. Cukiernie powinny wypożyczyć nam również specjalne noże do ciecia tortów, dzięki czemu będziemy mieć pewność, że szybko nam się nie rozleci.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here